Preklopni Karambit Nož Derestrina model X52

160,00 KN / Komad
Kom  Preklopni Karambit Nož Derestrina model X52 taktički sklopivi borilačko lovački kamping nož, prilagođen za otvaranje jednom rukom
(ne posjeduje oprugu).
Ovaj prekrasan, kvalitetan karambit nož naći će mjesto u kolekciji svakog kolekcionara noževa i zaljubljenika u egzotične oštrice. Oštrica noža izrađena od nehrđajučeg čelika sa završnim titanijskim slojem, druga oštrica na vrhu sječiva služi za presijecanje špage dok je nož zatvoren. Drška ovog noža izrađena je isto od čelika a s obje strane je presvučena slojem lijepog egzotičnog drveta sa laserski ugraviranim nazivom "derestrina". Nož ima i čvrstu metalnu zakačku za zakačiti na hlaće, remen ili džep.
Taktička serija noževa tipa Karambit je indonezijski borbeni nož za obrnuti način borbe, zapravo je istovremeno i borbeni i obrambeni nož. Ovaj sklopivi nož tipa Karambit dizajniran je posebno za samoobranu od napadača. Posebno zakrivljena oštrica noža "kandža" tipična je za borbene svrhe. Koristi se i u borilačkim sportovima Pentjak Silat - je pojam za razred srodnih indonezijskih borilačkih vještina.

Tehnički parametri:
-ukupna duljina otvorenog noža 16,9 cm
-duljina zatvorenog noža: 11,6 cm
-duljina zakrivljene oštrice: 7 cm
-širina oštrice: 3,2 cm
-debljina oštrice: 2,9 mm
-završna obrada oštrice: titanium
-ručka čelik u kombinaciji sa drvom
-sistem protiv zatvaranja (liner lock)
-metalna zakačka
-težina 132 g

Obratite pažnju i na sljedeće upute proizvođača :
Nož nije dizajniran za bacanje, sjeckanje ili zabijanje! Za oštrenje noža koristite samo kamen za brušenje. Nikada nemojte koristiti električne strojeve za brušenje jer visoke temperature brušenja mogu dovesti do gubitka tvrdoće čelika ili oštrenje prepustite stručnoj osobi. Nož je izrađen od nehrđajućeg čelika, no nož je potrebno temeljito očistiti, osušiti i lagano nauljiti nakon upotrebe. Nož povremeno podmažite i kada ga ne koristite to uvelike produljuje vijek trajanja i kvalitetu oštrice.


Šifra: 29969429

612 Preklopni Karambit Nož Derestrina model X52